Otvoritev medgeneracijskega središča in 50 let šole na Pertoči

ponedeljek, 25.08.2014 @ 10:03

Objavil: GiS

PGD Pertoča, Občina Rogašovci in Podružnična osnovna šola Pertoča so organizirale prireditev ob proslavitvi obnove vaškega središča, obnove gasilskega doma in petdesetletnici zgradbe sedanje šole na Pertoči.
Šolska dejavnost na Pertoči je stara čez dvesto let. V tem času so bile zgrajene tri šole, ki še vedno stojijo a služijo drugemu namenu. Zadnja zgrajene šola je dočakala abrahama. Ob tej priložnosti so se zbrali sedanji in nekdanji učitelji in učenci te šole. Ravnatelj šole Aleksander Mencigar je ob tem dogodku spregovoril o prehojeni poti. Učenci šole so se predstavili s kulturni programom.


Ob odprtju in blagoslovitvi medgeneracijskega središča sta spregovorila župan občine Edvard Mihalič in predsednik PGD Pertoča Drago Bertalanič.
Ob tej priložnost sta bile podeljeni dve priznanji gasilske zveze Slovenije za posebne zasluge. Dobila sta ji dolgoletni predsednik PGD Pertoča Alojz Kosednar in poveljnik Anton Čontala. Priznanji je podelil poveljnik GZ Slovenije g. Petek, ki je prisotne tudi nagovoril.
Odlikovanja sta si prislužila z požrtvovalnim delom v PGD Pertoča in širše. Pod vodstvom bivšega predsednika in še aktivnega poveljnika je bilo veliko storjenega. Gradnja novega gasilsko vaškega doma, nabava orodnega vozila, nabava in zamenjava treh avto cistern, nabava gasilskega praporja.Velko uspehov je bilo tudi na tekmovalnem in rešvalnem področju.
Ob koncu je domači župnik Jožko Vinkovič vse postorjeno še blagoslovil.
Za zabavo prisotnih gasilcev in občanov je poskrbel ansambel Toneta Rusa in Pertoški gasilci, ki so poskrbeli za žejo in lakoto prisotnih.

Več slik v fotoalbumu.
Prispevek poslal Franc Nemec

0 komentar(jev).http://www.goricko.net/article.php?story=20140825081845848